„Срам е за „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) - Дани Митов е от тях. И когато дойде в ГЕРБ, дойде, за да може да бъде мост между партиите“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази огорчението си от позицията на доскорошните си партньори в сглобката срещу предложението на служебния премиер Димитър Главчев да замени външния министър със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

Въпреки това Борисов заяви, че не се интересува кой ще е начело на МВнР в служебното правителство.

„Каквото искат да правят и Главчев, и Радев (б.р. - президентът)“, обобщи той.

По повод коментара на президента Радев, че не може министър да е заместник-председател на политическа партия, Борисов заяви:

„Аз помня ярките политически лица в кабинетите на президента Радев – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков – цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта и, че от служебните кабинети водят началото си няколко политически формации „Продължаваме промяната“ и партията на Стефан Янев – „Български възход“. 

Борисов отново повтори, че при евентуална конституционна криза отговорност ще носят тези, които са направили промените в основния закон  - Христо Иванов и Делян Пеевски.

Промените в основния закон бяха приети от 49-ото Народно събрание в края на м.г. с подкрепата на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

„И тогава всички бяха заедно, много се уважаваха и обичаха и по цял ден работеха заедно“, заяви Борисов. 

После добави:

„И ние носим отговорност за тази Конституция. Не виждам как повече ще подкрепя нещо, предложено от ПП и ДБ... Провал в съдебната реформа, провал в Конституцията, провал във всички преговори за служебно правителство. Провал във всичко, аз не знам с какво могат да се похвалят.“