Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая Назарян за председател на парламента и най-спокойно ще чакаме гласуване. От гласуването ще стане ясно дали изобщо ще продължим да преговаряме. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.  По думите му, след като са се обърнали към лидерите партиите и отговорните хора, не получават това, което те наричат споделена отговорност.

„Група партии се чудят как да си спасят затихващите функции и искат на гърба на държавата и на ГЕРБ да се упражняват. Не искат да разберат, че изборите показаха ясно какво искат българите - една широка коалиционна формула, за да се стабилизира държавата“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че много колеги, които са  „отчаяни и уплашени“ от резулатите си на изборите искат да има управление и ГЕРБ да понесе цялата отговорност. Ако държавата беше в добро състояние „щяха да се избият“ кой да управлява, допълни Борисов.

Борисов похвали и колегите си от ДПС за поведението им по време на кампанията.

„Колегите от ДПС се държаха отговорно, но ние от първия ден сме казали, че само с ДПС и някакви подкрепи – това е нестабилно, това не е за дълъг период от време. Ще изкарат до ваканцията лятото, ще ходят да се покъпят и септември ще дойдат да ни намират кусур за това, че оправяме техния хаос“, посочи той.

По думите му ”Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) не искат да се реваншират за това, че една година и с един министър ГЕРБ са крепили тази сглобка.

„Дори от някаква гора те казват, че ще има реванш. Истинският реванш на ГЕРБ е, ако аз стана премиер. Но ние не искаме реванш“, каза още Борисов.