Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на ИТН, че подкрепиха кандидата им за председател на НС Рая Назарян. Той заяви и дали и как това ще повлияе на преговорите за редовен кабинет: 

Тайно се надявах, затова изпратих Деница Сачева и Теменужка, този жест да го направят ПП-ДБ. За съжаление те са се капсурали. Благодаря на тази партия, която пое пасива, имаме преговорен екип, имаме смисъл по политики. Към днешна дата можем да благодарим на колегите от ИТН, че поеха целия пасив и всички се упражниха върху тях, само защото устояха възможността да тръгнеме за процедури за конституция. Не бих върнал на никого жест, защото такъв не е поискан. Ние имаме първи мандат, който избирателите с над 11% искат от ГЕРБ“

По-рано Борисов изрази разочарование от поведението на Христо Иванов от „Да,България“, който за втори път го изоставял „сам да се оправя“:

„Съжалявам, че за втори път Христо Иванов ми прави този номер - вкарваме промени в Конституцията, подкрепям всичко, което прави и след това той дезертира, заминава си за Брюксел, и ме оставя да се оправям в кашата. Нито е честно, нито е почтено да се скриеш в такъв момент. Сега с кого, ако не с ПП и ДБ, може да изберем председател? Логично е.“

Припомняме, че Иванов подаде оставка като министър на правосъдието през 2015 г., защото мнозинството в парламента запази политическото влияние в разпределението на квотите в магистратската и парламентарната квоти в съдийската и прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет. Сега повод за оставката му станаха слабите изборни резултати на "Продължаваме промяната - Демократична България".