Ние от година и нещо казваме, че най-правилният вариант е експертен кабинет, колегите от ГЕРБ са достигнали до тази идея видимо. Това коментира председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов след края на срещата с партията на Борисов.

"Ако очаквате някаква конкретика трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите и да помислим, така или иначе това е първа среща", каза Йорданов.

Той обясни, че ситуацията е сложна и тежка. Страната без правителство е блокирана, а от друга страна с лошо такова понякога е по-зле, допълни Йорданов. Той посочи още, че не са обсъждали имена за премиер и министри.

Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ допълни, че срещата е преминала в „конструктивен дух“ и са обсъдили подробно политики, свързани с  пазара на труда, енергетиката, образованието и съдебната реформа.

„Оставихме вратата отворена, за да продължим нашите разговори конкретно по политики. Разговори, които касаят конкретно състав, структура на правителство и конкретни имена, не са водени. Изобщо не са поставяни на дневен ред.

По думите ѝ са предложили „правителство на споделена отговорност“.

„Ние постъпваме за пореден път отговорно, както към всички наши избиратели, така и към всички останали, които очакват държавата да бъде поставена отново на стабилна основа, да има работещо редовно правителство“, допълни Сачева.

Тя уточни, че утре парламентарната група ще се събере и ще излъчи номинацията си за председател на Народното събрание.

Сачев каза още, че са получили писмо от лидера на "Величие" Николай Марков, в което той е изразил желание да се срещне с Бойко Борисов, но по думите ѝ такава среща няма да се състои.