Стана ясно, че Владислав Горанов е попаднал в списъците на закона "Магнитски".

"Горанов още първия момент си подаде оставката. Не е бил в листите на ГЕРБ. Това което се случва в момента (бел. ред. загиналите в камион 18 мигранти), е не само трагедия и оценка на това, което се прави от 2 години. Днешният ден ни дава две новини, които опровергават всички наши критици- първата новина опровергава твърдението, че се справят с границата. България бе сочена за пример за справяне с нелегалната миграция. Мелони иска да дойде да й кажа как сме се справили с нелегалната миграция", заяви Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Справка в МВР: Ружа Игнатова била убита по поръчка на Таки (документи)

"Когато България бе приета в чакалнята на Еврозоната започнаха протестите срещу ГЕРБ. Ние изпълнихме всички технически критерии и получихме политическо решение да влезем в Европейския банков съюз, и влязохме. Ние вървяхме заедно с Хърватия. Две години Асен Василев помпаше инфлацията  и ние загубихме всякакви шансове. Две години, когато ГЕРБ бе изчегъртан, всички останали са имали такива възможности, че да приемат и закона за БНБ и други. Две години нито едни от тях не беше приет", заяви той.

Ризова попита вярно ли е, че ГЕРБ са бойкотирали икономическата комисия заради Алексей Петров, което очевидно подразни бившия премиер.

ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите

"Аз съм вярващ човек, вярвам в Бог и той днес ми дава възможност да опровергавам всички лъжи и измами. Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. Няма да им търпя повече лъжите. Това са хора, които говорят неистини. Две години Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин. Той работи целенасочено, за да не влезем в Еврозоната. Христо Иванов си позволява да говори за Алексей. Знае ли неговото минало, когато като барета задържа най-големия теротист в Европа? В последния ден се сетиха да говорят измишльотини. Какво правиха две години", попита Борисов.

Тренд: ГЕРБ 25.6%, ПП и ДБ 24.8%, ДПС 12.8

"Защо не попитахте вчера Асен Василев вярно ли е, че са бойкотирали комисията за пране на пари? Защо не ви го написаха във въпросите", попита Борисов водещата.

"Аз съм честен човек. Кирил, Асен и Христо Иванов ме надиграха. Ние имаме проблем с корупцията. Още от турското робство има такъв проблем. Не може главният прокурор да бъде недосегаем, не може да не бъде разследван", категоричен е Борисов.

Политолог по Дарик: ПП и ДБ ще са с много по-добър резултат от ГЕРБ

Той припомни също така, че в продължение на две години от ГЕРБ са говорили за завишените цени на бензина с 1 лев и това че българските граждани са били ощетявани стана ясно след наложените глоби.

„Когато си дал възможност над 3-4 милиарда лева, реални милиарди от джоба на българина, са отишли в „Лукойл“. Това е установено с документи и от НСИ. От деня, в който „Промяната“ си отиде, бензинът и нафтата спадна с 1 лев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм