Адвокат Борислав Българинов влиза в битката за кметското място на Русе, след като вчера кандидатурата му и листа за общински съветници бяха регистрирани в Общинската избирателна комисия.

“Мотивацията ми да се кандидатирам за кмет се крие преди всичко в болката при гледката по улиците. Влизаш в града и сякаш влизаш в призрачен град, няма свобода на духа, няма различни хора, няма гордо изпънати фигури по улиците, няма детски площадки и паркове, изпълнени с живот…няма градска шумотевица, няма барове, няма заведения, няма културни точки за младите”, заяви  на пресконференция днес адв. Българинов. Той е уверен е, че възможно по-добро бъдеще за Русе. “Русе ще бъде притегателен център за иновации, за бизнес и за младите. Русенци ще преживеят дългоочаквания подем, защото доброто ражда добро, а ние предлагаме това – подход с отношение към хората и личността. Уважение и респект. Превенция и контрол. Поглед към новото”, подчерта кандидат-кметът.

Борислав Българинов се явява на изборите като независим кандидат за кмет. “Без никаква обвързаност и влияние на трети лица, въпреки че формално мандатоносител е партия ССД. Чисто технологична процедура, за да имаме листа с кандидати за общински съветници под един и същи номер”, подчерта той и допълни, че кандидатите за общински съветници са лица с кауза, с житейски и професионален опит, с изявена гражданска позиция.

Приоритетите на кандидат-кмета Българинов са икономика, доходи, образование и култура. Слоганът на кампанията е “Подем за русенци”, както се казва и едноименната му страница във Фейсбук.