С нов мобилен дигитален рентген разполага вече болницата в Димитровград. Апаратурата е още едно допълнение към модернизирането ѝ по проект „Интелигентна медицина“ (SMART_MED), финансиран по Програма INTERREG V-A „Гърция-България 2014-2020г.”. Мобилния дигитален рентген ще се ползва за нуждите на пациентите в болницата и позволява лесно преместване от едно отделение в друго.


Най-новата придобивка на здравното заведение показаха днес кметът на общината Иво Димов, управителят на МБАЛ „Св.Екатерина” д-р Алдин Карагьозов, началникът на Ренгеново отделение д-р Вълчо Митрушев и представител на фирмата-доставчик. 


Това е най-новото по отношение на дигитализация на апаратурата в рентгена. За нас е изключително важно, че когато пациент, който е трудно подвижен и се нуждае от рентгеново изследване, няма да бъде преместван. Изследването се прави на място в болничната стая. Предстои да бъде обучен персонал за работа с новата апаратура, подчерта д-р Митрушев и каза, че благодарение подкрепата на общината и проекта болницата се модернизира в съответствие с новите изисквания.


Кметът Иво Димов припомни, че по проекта предстои подмяна и на 50 легла в стационара, както и да бъдат получен стерилизатор, ново оборудване и система за окомплектоване на болничната лаборатория. 


Имаме пълната подкрепа на общинското ръководство и виждате резултатите. С новия мобилен рентген ще подобрим качеството на  обслужване на пациентите, подчерта д-р Карагьозов.

Той сподели и, че благодарение на модернизирането на болницата и подобряване на средата, е нарастнал и интересът от млади специалисти. За последните 8 месеца  са назначени четирима нови лекари и 10  медицински сестри и специализиран болничен персонал.