"Огромни щети за ГЕРБ, но и много положителни новини за свършена работа", отчете Бойко Борисов на Младежки форум на партията в Сливен. Според него сглобката е паянтова, но дори и да се разпадне и да се отиде на нови избори, конфигурацията след тях ще е същата.

По думите му страната ни има голям шанс и за еврозоната, и за Шенген.

"Още в началото Делян Добрев разкритикува бюджета на финансовия министър Асен Василев. По думите му бюджетът има заложени такива дългове и е толкова ляв, че не знае как от ДБ как ще гласуват „За” него.  Критика имаше и към политиката в сферата на енергетиката. По думите му България се е превърнала в четвъртия купувач в света на руски петрол

"Ние преди войната и преди това правителство купувахме по 15 млн. барела руски нефт. След началото на войната и с началото на това правителство, а и на предното на ПП, почнахме да купуваме от 15 по 45. Това правителство в сферата на енергетиката не е евроатлантическо. В другите сектори може да е , но не и в енергетиката. Когато заговорим за отнемане на декларацията  - тя им е като съкровище”.

Бившият министър на финансите Владислав Горанов коментира, че след 2020 г. има тежко разложение на ценностната система на политиката. Той също разгледа предложения бюджет за следващата година.

„Да твърдиш, че ако удвоиш дълга за 3 години ще станеш по—богат е най-малкото наивно. По-богат се става с повече работа, производство и инвестиции. За съжаление рисковете в средносрочен план са почти удвояване на дълга, трупане на огромни лихви и изоставяне от поддържаната с десетилетия разумна политика в областта на публичните финанси”.

Лидерът на партията Бойко Борисов се съгласи със съпредседателя на ДБ Христов Иванов, който вчера пред Дарик коментира, че всеки момент това правителство може да се счупи, Борисов попита какво следва – нови избори? По думите му конфигурацията в парламента след това ще е същата.

„Докарах основните ми опозиционери в партията, и не че не са прави, но когато ги попитам какво да правим и ми казват същото – 5 неща не сме свършили, но 25 сме. Да, понасяме огромни щети, но плюсовете и добрите новини са повече. И все пак огромния шанс за еврозоната.. Имаме ли реален шанс за Шенген? Имаме. На 99% съм сигурен, че за въздух ще стане”.

Сред темите, които коментира, бе това, че 20 дни не може да се избере председател на Столичния общински съвет, Борисов обърна внимание и на паднали сняг миналата седмица.

„При нас зимите бяха леки, пи тях всичко е страшно и тъжно , наследството им е тежко... Сиреч има карма. И върху еднорозите вече тази карма тежи и никакви приказни феи няма да ги спасят“.

Борисов обърна внимание и на скандала през седмицата, при който Делян Пеевски и Кирил Петков се скараха в парламента, а Корнелия Нинова обвини него за това.

„Те се бият, Пеевски и Киро на първия ред, а тя вика – за това е виновен Бойко Борисов. За кое, че не отивам и аз там ли? Вика – той се изнизва. Да седя и да слушам и гледам – ще се сбият пред очите ми, а и те се сбиха после от ПП и „Възраждане”.

Борисов изтъкна, че е лесно да се чупи и да има омраза, но по думите му силата на ГЕРБ е да прощава, но не и да забравя това, което са им причинили.

Той посъветва младежите на ГЕРБ да търсят начини за разбирателство с младежите на другите формации.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм