На пореден протест излязоха близки и приятели на жестоко убития миналото лято в Цалапица Димитър Малинов.

Те се събраха пред Районния съд в Пловдив, където се гледа делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на сочения за извършител на тежкото престъпление Рангел Бизюрев.

Магистратите оставиха братята в ареста и насрочиха нова дата за процеса срещу тях – 10 септември.

Убийството на Митко е умишлено, по особено жесток начин. Всички участници в него трябва да бъдат наказани с доживотен затвор без право на замяна“, призова отново почернената майка на Димитър Атанаска Бакалова. Протестиращите пак настояха обвинението срещу близнаците да бъде променено в съучастие.

На 10 юли е насрочено и разпоредителното заседание срещу обвинения в убийството Рангел Бизюрев. След тежкото престъпление той напусна страната с полет от летище София, а от МВР признаха, че в разследването има допуснати съществени пропуски и нарушения.

Според показанията на бабата и бащата на обвиняемия, които бяха прочетени в съдебната зала днес, Рангел е заминал за Германия на 24 юли, четири дни след убийството и не е казал нищо за случилото се във фаталната нощ.

Приятел на убития младеж е разказал пред разследващите, че Димитър е купувал редовно от Рангел амфетамин, който е употребявал. Наркотикът е взиман и от обвиняемия.

В сряда близките на Димитър Малинов пак ще се съберат пред Съдебната палата в Пловдив.