Един незабравим музикален уикенд очаква пловдивските меломани на 26 и 27 ноември, като част от програмата на Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”.

В него ще участват цигуларят Светлин Русев и квартет „Филхармоника“, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на награда „Златна лира”, талантливите млади оперни певци Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се присъединят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, избрани за ролите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг.

В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат произведения от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в изпълнение на Светлин Русев и квартет “Филхармоника”.

На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна мисия за представяне на млади оперни певци, знаменитата оперна прима Красимира Стоянова подготвя певците Стефани Кръстева и Емил Павлов специално за участието им в музикалния спектакъл “Ромео и Жулиета завинаги”.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с подкрепата на общината, Фондация “МузикАртисимо” и Министерството на културата.