Трима бивши депутати от “Величие” са внесли искане за създаване на временна парламентарна комисия, която да разследва дейността идеолога на партията Ивелин Михайлов.

Вносителите са Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, близки до Николай Марков, доскорошен председател на разпадналата се парламентарна група. Те настояват да бъдат проверени „всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие" и изграденият в с. Неофит Рилски, община Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк", в това число престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централната власт с този комплекс и неговото изграждане". 

Предлага се комисията да се състои от 18 членове - по трима от всяка парламентарна група и да работи един месец.

Преди дни шестима от 13-те депутати в партия “Величие” напуснаха парламентарната група на партията. Така тя се разпадна, защото е необходимо да се състои от поне 10 членове, за да съществува и на практика всички стават независими народни представители.

Малко преди това Марков заяви в национален ефир, че с идеолога на партията Ивелин Михайлов са влезли в сблъсък веднага след победата им на изборите, тъй като е поискал от него да отдели бизнеса си от партийните дела. Самият Михайлов твърди, че е бил заплашван от Марков, за да бъде дадена подкрепа за кабинета на ГЕРБ-СДС. А Марков го упрекна, че не може един “обикновен член” да казва какво да се прави.