Бившият спортен министър и доскорошен депутат от ГЕРБ Красен Кралев представи в родната Варна втората си самостоятелна изложба. „Вдъхновения 2“ включва  42 картини живопис, рисувани тази година и представени тематично като „Рапсодия“, „Калейдоскоп“, „Паралели“, „Ordo ab Chao“, „Моята риба“. Куратор на изложбата е доц.Деница Янева.

„Красен Кралев в своите картини третира темите с изявена декоративност, с подход, който се отличава с експресивност, в която точка, линия, форма и цвят се постига пластична организация“, казва Венцислав Антонов, председател на СБХ - Варна. И го определя като свободен артист със свой личен принос в съвременното изобразително изкуство.

На откриването авторът подчерта, че изложбата е изцяло благотворителна и със събраните средства ще подпомогне изкуството на художниците във Варна. Още на представянето имаше голям интерес, публиката беше провокирана от стиловото разнообразие, символите и образите в платната, някои от тях веднага бяха откупени.Имаше и изненадани посетители от новото амплоа на бившия министър на спорта и депутат.

Да поздравят автора с откриването на „Вдъхновения 2“ дойдоха кметът на Варна Иван Портних, депутатите от последното Народно събрание Тома Биков, Христо Терзийски, Славена Точева и.Бранимир Балачев, районният кмет на „Младост“ Христо Христов,  бившият кмет на Варна Христо Кирчев, екс областният управител Стоян Пасев, съграждани, приятели и журналисти.