Бившият готвач на хотел Beaumont е нахлул в къщата на актьора Бенедикт Къмбърбач в Лондон с нож за риба, информира Би Би Си. Къмбърбач, съпругата му и трите им деца били вкъщи, когато 35-годишният Джак Бисел изкъртил желязната порта на предната градина.

Той крещял: "Знам, че сте се преместили тук, надявам се домът ви да изгори", бе съобщено на съда по-рано този месец.

Мъж открадна портфейл от младеж в неравностойно положение (видео)

На 10 май в кралския съд на Ууд Грийн Бисел се призна за виновен за нанасяне на щети и беше глобен с 250 лири.

Той получи и тригодишна ограничителна заповед, която не му позволява да се доближава до семейството на Къмбърбач и района, в който живеят.

Бисел, който преди това е работил като готвач в хотел в Мейфеър до 2020 г., издърпал растение и го хвърлил по стената на градината, след което се изплюл върху домофонната уредба и я разкъсал с помощта на нож за риба, бе съобщено на съда.

Пациент удари шофьор на Спешна помощ

Той избягал от местопрестъплението, но бил арестуван, след като по интеркома била открита негова ДНК, според съобщенията.

Източник, близък до Къмбърбач, заяви пред "Дейли мейл": "Естествено, всички от семейството бяха абсолютно ужасени и мислеха, че този човек ще влезе и ще ги нарани. За щастие, дотам не се стигна. Оттогава Бенедикт и Софи са имали много безсънни нощи, притеснявайки се, че може отново да станат мишена на нападение".

Обвинението съобщи пред съда, че преди нападението си Бисел купил два пакета хляб от близкия магазин и казал на продавача, че ще проникне и ще подпали къщата.

Делото срещу пловдивския лекар, застрелял крадец в дома си, тръгва отново след 5 години

Не е ясно защо Бисел се е насочил към Къмбърбач.

Той има предишна присъда за кражба, три предупреждения за престъпления срещу собственост, нарушение на обществения ред и престъпление, свързано с наркотици. През 2015 г. е заснет докато го арестуват по време на протести срещу военната намеса в Сирия в центъра на Лондон.

Къмбърбач е най-известен с главната роля в сериала на BBC "Шерлок" и с филми като "Доктор Стрейндж", "Игра на имитации" и "Силата на кучето".

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм