На местните избори на 29-ти октомври 2023 г. кандидатите за кмет на Община Плевен са 15. Сред тях са три жени и 12 мъже, като двама от тях са издигнати от инициативни комитети.

490 са кандидатите за общински съветници, които са в 22 листи.

От кандидатите за общински съветници 162 са жени и 328 са мъже. Най-възрастният от тях е на 90 г., а най-младият е на 18 г.

В четири от населените места в община Плевен, за изборите на 29-ти октомври има издигнат по един кандидат, което говори, че от сега за тях е ясен изходът от вота тази неделя. Това са селата: Тученица, Бохот, Брестовец и Беглеж. В две от населените места в община Плевен няма да се провеждат избори, тъй като в тях ще бъдат назначени кметски наместници.

Три са подвижните секции като едната от тях ще обслужва граждани, подали заявление  от населените места в община Плевен, втората ще обслужва такива избиратели от град Плевен, а третата ще обслужва жители от град Славяново.

Секции за гласуване ще има и в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и в още една от болниците в Плевен. Избирателна секция ще има в Затвора в Плевен, както и в Дома за възрастни хора в село Бохот.

Секционните избирателни комисии/СИК/ на територията на община Плевен са 168. Общият брой на избирателите в община Плевен е 108 133, в град Плевен те са 88 530, а в населените места извън Плевен – 19 603.

Всичките 154 машини, които бяха определени за вота в Плевен, днес бяха откарани обратно в София.