Депутатите от „Възраждане“ Иво Русчев и Йордан Тодоров, противници на еврото, са предпочели вместо в лева, да държат спестяванията си в евро и в криптовалута. Това става ясно от пост на BIRD.bg във Фейсбук.

"Криптокопейки: Иво Русчев и Йордан Тодоров, депутати от "Възраждане" и противници на еврото, с каква ли валута са си купили криптовалутите Биткойн и Етериум? Крипто борсите обикновено обявяват курса в долари или евро", пишат от разследващия сайт.

Русчев декларира 286 хиляди евро и почти половин милион (490 хил.) лева в биткойни. Тодоров е депутат за първи път и е с по-скромни вложения - 1 биткойн и 2 етериумa.

"Има обаче внушителна 11500 лева разлика в курса, при който двамата, към една и съща дата (встъпване в длъжност), са декларирали биткойните си. Разминаването е внушително, но дали е при единият биткойн на Тодоров или при 13-те на Русчев, ще трябва КПКОНПИ да провери", отбелязват от BIRD.bg

В края на юни оттам публикуваха и интересни разкрития за сина на Цончо Ганев - че е придобил апартамент в София на много изгодна цена. 17-годишният наследник на Ганев е станал собственик на имот срещу само 197 442 лв., което е 1100 евро на кв.м. В цената влиза и гараж. 

На тази възраст Силвестър няма как да вземе ипотечен кредит, припомнят от BIRD.BG. В декларациите на Цончо Ганев обаче има влог в евро, но не и такава сума, каквато е платена от Силвестър за апартамента.

От информацията се вижда, че апартаментът се намира в Горна Баня. Площта на подземния паркинг е почти 22 кв.м, а на апартамента - 86 кв.м. Титуляри на купувача Силвестър са майка му и баща му - Александра Ганева и Цончо Ганев. 

По-късно стана ясно, че тъщата на Цончо Ганев е източник на парите за апартамента на Силвестър.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм