Синът Цончо Ганев от “Възраждане” - Силвестър Ганев - е придобил апартамент в София на много изгодна цена, сочи справка, направена от BIRD.BG. 17-годишният наследник на Ганев е станал собственик на имот срещу само 197 442 лв., което е 1100 евро на кв.м. В цената влиза и гараж. 

Кремена Кунева по Дарик: “Възраждане” използва групи хора като камикадзета

На тази възраст Силвестър няма как да вземе ипотечен кредит, припомнят от BIRD.BG. В декларациите на Цончо Ганев обаче има влог в евро, но не и такава сума, каквато е платена от Силвестър за апартамента.

От информацията се вижда, че апартаментът се намира в Горна Баня. Площта на подземния паркинг е почти 22 кв.м, а на апартамента - 86 кв.м. Титуляри на купувача Силвестър са майка му и баща му - Александра Ганева и Цончо Ганев. 

„Цончо е запазил детското в себе си, плюе по другарчетата“... и още от Фесйбук за скандала в НС

Справка на darik.bg в сайтове за продажба на имоти показва, че когато Силвестър е закупил апартамента - на 17 август 2022 година - цената на подобен имот с тази квадратура в Горна Баня е била 135 000 евро (263 000 лева). Това е с 65 000 лева по-скъпо от цената, която е платил Силвестър. Данните обаче са за най-евтиния вариант.

“Не може насилието да става норма”. МС определи “Възраждане” като неофашистка партия

Имоти в Горна Баня с тази квадратура има и за 142 000 евро (277 500 лева), което е с 80 000 лева по-скъпо от стойността на апартамента на сина на Цончо Ганев. В посочените примери апартаментите нямат гараж, а само мазе и таван.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм