Силвия Александрова (на снимката) е тъща на депутата от "Възраждане" Цончо Ганев. Тя е била шеф на “Златни пясъци” АД при Симеон Сакскобургготски и зам.-областен управител на Варна при служебното правителство на Стефан Янев, пише BIRD.

Докато е в “Златни пясъци” тя осигурява на дъщерите си тризонет в комплекса. Апартаментът е с квадратура 350 кв.м е придобит само за 77 хиляди лв.

Синът на Цончо Ганев от “Възраждане” придобил апартамент в София на много изгодна цена

Преди две години дъщерите на Силвия Александрова продават тризонета за 400 хиляди лв. От тях остава и за внука на Александрова, младия Силвестър Ганев, който не е навършил 17 години и купува апартамент в София за 200 хиляди лева, добавя медията.

350 кв. м на морето за 77 000 лв.

Държавната тогава “Златни пясъци” АД продава на 21.06.2005 г. тризонет с площ 350 кв.м на Ваня Александрова Александрова и нейна съдружничка в ДЗЗД “БВ-ГОЛДЪН НЕТ”. Всяка придобива по 1/2 от имота. Ваня Александрова е дъщеря на Силвия Александрова – бивш шеф на “Златни пясъци” и сестра на Александра Александрова Ганева – съпруга на депутата Цончо Ганев от “Възраждане”.

Депутати от “Възраждане“ са нахлули в Майчин дом

След година, на 10.08.2006 г., Ваня Александрова изкупува частта на съдружничката си Биляна Неделчева и става собственик на 100% от имота. Месец по-късно, на 19.09.2006 г., Ваня дарява 1/2 от имота на сестра си Александра Ганева. През март 2020 г. двете сестри продават тризонета с площ 350 кв.м в “Златни пясъци” за 391 166 лв.

BIRD вече съобщи за изгодната имотна придобивка на сина на Цончо. Младият Силвестър Ганев на 17 години придобива апартамент в София на много изгодна цена за 2022 г.: 197 442 лв. или 1100 € кв.м. Отделно в цената влиза и гараж. Приходът от тризонета обяснява тази покупка без ипотечен кредит.

Искрен Митев настоя за по-строго наказание за Цончо Ганев

Както показа по-ранно разследване на BIRD.BG, председателят на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов за около година като депутат е успял да изплати около 110 хиляди лева от кредитите си за къща и кола. Друго разследване на медията разкри, че Костадинов не е декларирал гараж и пристройка.

По-долу публикуваме документите, от които се вижда на каква цена е придобит тризонетът 350 кв.м в комплекса “Златни пясъци”, поредицата от сделки на сестрите, както и документ за продажбата му през 2020 г.

„Цончо е запазил детското в себе си, плюе по другарчетата“... и още от Фесйбук за скандала в НС

“Златни пясъци” АД продава тризонета. Справка за 1/2 от имота

Дъщерята на шефа на “Златни пясъци” купува другата 1/2 от тризонета

Дарение между дъщерите на шефа на “Златни пясъци”

Сестрите продават тризонета през 2020 г.

Водеща снимка: Цончо Томов Ганев – депутат от партия “Възраждане” (горе вляво). Май 2006 г.: Силвия Георгиева Александрова – изпълнителен директор на “Златни пясъци” АД (в средата) с Марио Ал-Джебури – председател на Държавната агенция по туризъм (крайният вдясно) и Камен Пенков – заместник-министър на вътрешните работи. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм