Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обвини „Продължаваме промяната“, че искат да поставят начело на КПКОНПИ „човек с вид и характер на Николае Чаушеску“, предаде БГНЕС.

Биков: Купуваме руски газ през посредници

„Като променим закона, той може да се окаже на празно място. Тази комисия ще се разделя, Бойко Рашков начело на коя ще бъде? От там ще възникнат нови въпроси, на които вие пак няма да можете да си отговорите и ще продължите да обвинявате мафията, че е влязла в Конституционния съд, или в някой друг съд, или в някой друг закон. Вие сте решили да изберете начело на комисията човек с вид и характер на Николае Чаушеску“, каза Биков, имайки предвид критериите за избор.

Биков: ПП сами блокираха шанса за създаване на кабинет с номинацията на Василев

Според него Рашков едва ли би се обидил чак толкова много от това сравнение.

„Геният на Карпатите“ Николае Чаушеску управляваше Румъния с желязна ръка почти четвърт век. Неговата диктатура буквално срина стандарта на живот на средния румънец, който си мечтаеше да бъде по онова време българин. Режимът му падна в края на 1989 г. в резултат на метеж, при който имаше много загинали. Николае и Елена Чаушеску бяха осъдени и екзекутирани. Процесът срещу тях беше предаван на живо от БНТ. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм