Бебе в Алабама е починало, след като е било нападнато от куче-вълк - кръстоска между куче и вълк, което е било отглеждано като домашен любимец от семейството на бебето, съобщават от шерифската служба на окръг Шелби. Инцидентът е станал в четвъртък следобед, съобщава People. Бебето е било откарано в болница и е издъхнало от нараняванията, получени при нападението.

От службата на шерифа съобщават, че кучето-вълк е било евтаназирано от ветеринарен лекар и откаран в Държавната диагностична лаборатория на Алабама в Обърн за по-нататъшно разследване. Полицията не съобщава дали ще бъдат повдигнати обвинения във връзка с инцидента, но казва, че обстоятелствата се разследват. 

„Потвърдено е, че едно от нашите деца тук, в Челси, е било убито от екзотичен домашен любимец на семейството и е издъхнало от нараняванията си вчера следобед, след като е било откарано в болницата от пожарната и спасителната служба на Челси“, съобщиха от Челси, Алабама.

„Дълбоко сме натъжени от това злощастно и трагично събитие. Молим се за семейството и всички засегнати с най-дълбоките си молитви и мисли. Засега няма повече подробности“, заяви в изявление кметът на Челси Тони Пикълсимър.

Пикълсимър каза пред местната телевизия, че по време на нападението на животното вкъщи е имало и други деца.

Всеки зоолог ще ви каже, че дивите животни не стават за домашни любимци. Колкото и дребни да са като малки, в даден момент дивото в тях не може да бъде опитомено. Не експериментирайте със здравето на семейството си, вземете си куче, коте, морско свинче и т.н.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм