На 21 октомври в 22:33 часа, чрез тел.112, е постъпил сигнал от механа в Русе, че в заведението клиентка грубо нарушава обществения ред - псува, вика и обижда други клиенти и персонала, а освен това е ударила шамар и е разкъсала престилка от работното облекло на жена, работеща там. На адреса е изпратен екип от служители на Първо РУ. При пристигането на полицаите на място, клиентката посочена от управителя на заведението като нарушителка е нападнала вербално и тях с цинични думи и изрази.

Униформените опитали да успокоят жената и да разговарят с нея, но тя започнала да ги рита, а след това да скубе цветя от поставени пред заведението саксии и да замерва с пръст. Агресивните действия на жената продължили и спрямо пристигналия на място екип на ЦСМП.

В крайна сметка тя е била задържана и отведена в Първо РУ за изясняване на самоличността й. Установено е, че е русенка на 56 г. Заради неадекватното й състояние е предадена на роднина. По случая с първо следствено действие -  оглед на местопроизшествие е образувано бързо производство за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал.1 от НК. Проведени са разпити на множество свидетели и работата по случая продължава.