При обработени близо 60% от протоколите разликата между първия и втория в битката за кметското място на Пловдив, която ще се реши следващата неделя, е 18%. Кандидатът на ГЕРБ  Костадин Димитров води на проф. Ивайло Старибратов от ПП-ДБ.

Трети продължава да е Славчо Атанасов от Коалиция „Съединени за Пловдив“. Четвъртото място засега е за кандидата на „Възраждане“ Ангел Георгиев, веднага след това е Савина Петкова от „Българска прогресивна линия“.

Кандидат-кметът на ДПС Красимир Асенов е на 6-та позиция, 7-то място е за представителя на БСП Костадин Палазов, 8-ми засега е за Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Останалите кандидати за кмет на Пловдив събират под 2% подкрепа: 

Борис Лозанов - ПП НДС  

Николай Иванов „Пряка Демокрация“  

Яни Иванов-ПП български възход 

Атанас Бояджиев – Левицата 

Руси Чернев -Партия Консервативна България 

Петър Петров – Българска социалдемокрация 

Тодор Чонов- ПП Свобода 

Стефан Станев – МИР 

Юлияна Рангелова Илиева 

Иван Калоферов- Движение Демократично Действие 

РАЙОНИТЕ НА ПЛОВДИВ

Балотаж ще има и при районните кметове на Пловдив, става ясно от данните на ОИК при обработени 45,77 % изборни протоколи. В 5 от 6-те кметства води отново ГЕРБ.

Управникът за район „Централен“ ще бъде избран следващата неделя между досегашния кмет от ГЕРБ Георги Стаменов и Чило Попов от ПП-ДБ.

Балотажът в „Южен“ отново ще е между кандидатите на ГЕРБ и ПП-ДБ:  Атанас Кунчев от партията на Борисов води на Красимир Александров.

Подобна е ситуацията и в „Северен“, където в неделя един срещу друг за кметсктия стол ще се изправят Велислава Любенова от ПП-ДБ  и Илиян Лалев от ГЕРБ.

В „Западен“ балотажът отвово ще е между управляващите партии – води кандидатът на ГЕРБ Ангел Славов, втора е Тони Стойчева.

В „Тракия“ картинката е същата – Георги Гатев от ГЕРБ срещу Николай Гюров от ПП-ДБ.

Единствено в „Източен“ кандидатът, събрал най-голяма подкрепа, не е от двете управляващи партии. На балотаж в неделя жителите на района ще избират между Ерол Садъков от „Българска прогресивна линия“ и евентуално Емил Русинов от ГЕРБ  или Яшар Асан от ДПС, ако при окончателното преброяване последният увеличи подкрепата си.