Посрещаме Васил Чобанов, старши ръководител в отдел снабдяване в Нестле България. Отговорен е за доставката на суровини,опаковки, услуги необохидими за производството на KitKat®.

Лидерът в производството на храни и напитки Нестле България изкупува над 2500 тона българско брашно на годишна база, които използва за направата на шоколадови десерти KitKat® във фабриката си в София.

Вафлените кори, произведени в България, които са основен компонент на десертния бар, се правят от 100 % българско брашно.

Фабриката в София произвежда баровете KitKat® за износ в 34 пазари по света и по този начин тонове българско брашно достигат до държави, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

Фабрика София на Нестле произвежда повече от 2,500,000 шоколадови десерта KitKat® дневно или 1,736 барове на минута.

За направата на вафлените кори на всеки един от десертните барове се използва българско брашно от най-висок клас. Пшеницата, използвана за направата на KitKat®, се обработва във високотехнологичната мелница, която произвежда марката София Мел и работи директно с над 90 доставчици.

Мелницата е оборудвана с професионални машини за почистване на зърното преди смилане, а процесът на обработване на зърното е напълно автоматизиран, което позволява стриктен контрол над качеството през целия процес на производство.

Нестле Българя продължава да подобрява своите производствени операции, като през 2020 година компанията инвестира 23 милиона лева в модернизиране и оптимизиране на фабриката си в София. В момента фабриката е един от петте компетентни центъра за производство на шоколадови барове KitKat® за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Компанията продължава стриктно да спазва своите социални ангажименти като продължава да подкрепя местното производство, изкупувайки продукти изцяло от български фермери.