Пощенският оператор в Украйна уведомява, че атаките срещу електрическата мрежа и местните енергийни съоръжения налагат постоянни прекъсвания на тока с различна продължителност, съобщиха от пресцентъра на „Български пощи“.

Български пощи увеличават броя на пощенските станции, предлагащи административни услуги

От дружеството уточниха, че "Украински пощи" полагат всички усилия за изпълнение на установените стандарти за качество, но са възможни забавяния в обработката, митническите процедури, доставката на пратките и предаването на данните, свързани с проследяването на пратките. При нормализиране на ситуацията, информация ще бъде публикувана на сайта на „Български пощи“.

Енергийният оператор на Киев обяви, че в украинската столица са били въведени планирани „стабилизационни“ прекъсвания на електрозахранването след многократните руски удари по енергийната инфраструктура на страната.

Киев въвежда стабилизационни прекъсвания на тока

„На 23 октомври бяха въведени стабилизационни спирания в Киев от националния енергиен оператор „Укренерго”, за да се избегнат аварии“, се казва в съобщение на енергийната компания DTEK. В него се добавя, че прекъсванията трябва да продължат „не повече от четири часа“, но може да са по-дълги „поради мащаб на щетите на електрозахранващата система“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм