Медицински университет – Пловдив ще бъде домакин за шести път на специализиран ортопедичен форум- Събитието ще се проведе днес и утре и се организира съвместно с българо-италианската Фондация „Черноморско-средиземноморска медицинска академия”. 

В обучението участват 13 лектори и модератори от Италия и България. Общо около 35 преподаватели и курсисти ще се включат в специализираното събитие.

Лекциите ще се проведат в 6-а аудитория на Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив, а практическото обучение – в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология. Лекционната част ще бъде със свободен достъп за студенти и преподаватели от МУ-Пловдив, които проявяват интерес към засегнатите научни области

Съвместният курс между МУ-Пловдив и Фондация „Черноморско-средиземноморска медицинска академия” се организира след кратко прекъсване заради пандемията от COVID-19. 

С приветствията си старт ще дадат ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева, президентът на Фондация „Черноморско-средиземноморска медицинска академия” проф. д-р Микеле Роса, почетният консул на Италия в Пловдив г-н Джузепе ди Франческо и д-р Роберто Сантонели, президент на Confindustria Bulgaria.