Българката Валентина Бърнет получи престижна награда „Най-добра акушерка“, във Великобритания. Тя беше отличена сред специалистите от Националната здравна служба на Острова, съобщават от bTV.

Валентина e номинирана за наградата от 26-годишната Натали Дой, която получава кръвоизлив в мозъка, когато е бременна в 39-ата седмица. Жената е транспортирана с хеликоптер до болница в Саутхемптън, където чрез цезарово сечение се ражда дъщеричката ѝ Грейси. Това се случва октомври миналата година.

Седмица преди официалната церемония, като финалист в категорията „Най-добра акушерка“, Валентина е поканена на среща в студиото на британския Канал 4, където за нейна изненада е посрещната от кулинарния гуру Джейми Оливър. Именно той ѝ съобщава щастливата новина, че е избрана от журито за победител.

На официалната церемония, излъчена по Канал 4, Валентина посвети наградата на своите колеги, които дават всичко от себе си за здравето и благополучието на своите пациенти.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм