„На хубавия син Дунав“ и „Радецки марш“, и още избрани арии, валсове и полки ще звучат в петк и в събота вечерта под звездите над Царевец. Репертоарът на Оркестъра на замъка Шьонбрун е верен на виенския музикален стил и иинтерпретирането  на композиторите на виенската класика и няма конкуренция в австрийската столица.

Концертмайстор на Оркестъра на замъка Шьонбрун е пловдивчанката Таня Джарова-Салустио. Тя е част от интернационалния музикален състав, в който влизат още унгарци, австралиец, музиканти от Латинска Америка и Южна Африка. Общото между всички тях е, че те са учили във Виена.

„Благодарение на огромния си опит от представления сме успели според реакцията на публиката да определим кои произведения се харесват най-много“, споделя Таня Джарова-Салустио и допълва, че е изненадана от присъствието на много млади хора по време на концертите в България. Тя дължи много на професионалната си кариера в оркестъра, а вероятно и оркестърът на нейния професионализъм. В звуковия файл можете да чуете какво сподели тя за публиката от Велико Търново и България.

Световноизвестният оркестър ще изнесе втори допълнителен концерт на историческия хълм във Велико Търново на 5 август, защото билетите за първия на 6 август, са изчерпани и това е прецедент в историята на един от най-старите фестивали на открито в България. Поради големия интерес към “Нощ под звездите”, в който ще бъдат изпълнявани произведения на фамилия Щраус и техни съвременици , са пуснати допълнително билети и за Галата в София пред храм-паметник “Свети Александър Невски” на 8 август.

Билети могат да се закупят и в мрежите на Ticketportal.bg , Eventim.bg и  https://bit.ly/3MtTkpL . При невъзможност за провеждане на събитието, парите на всички, които са закупили билети, ще бъдат възстановени.

***

Интернет страница на дворцовия оркестър: https://www.schoenbrunnorchester.com