ДНК експертиза показа, че сред загиналите във влаковата катастрофа в Гърция е и 22-годишния Денис Руци, съобщиха от mediapool.

Това потвърди и пред Дарик генералният и консул в Солун Антон Марков. Той каза още, че гръцките власти не са уведомили дипломатическата ни мисия за смъртта на момчето, като най-вероятно не са знаели, че има българско гражданство.

Припомняме, че влаковата катастрофа в Гърция отне живота на 57 души, предимно между 20 и 30-годишна възраст. Сред тях се оказа и българският гражданин Денис Руци. 

Жестоки сблъсъци между полиция и протестиращи в Гърция (видео)

Досега смъртта му не бе потвърдена, тъй като Руци е имал място в петия вагон, който не беше пострадал при инцидента. След като не го откриват родителите му - Мирела и Панайотис Руци, направиха обръщение с призив за информация за сина им. 

Разпространената снимка на Денис Руци стига до момиче, което е седяло до него в петия вагон на влака убиец. По информация на момичето, Руци е отишъл за кафе до вагон ресторанта минути преди инцидента. 

Останките на младежа са разпознати след ДНК проба от родителите му. Погребението се е състояло на 9 март в Атина.

Началникът на гарата в Лариса остава в ареста с тежки обвинения

"Мислех, че има надежда, но за съжаление и тя угасна. Изпълнена съм с емоции, гняв, ярост, тъга и невероятна болка. Какво може да каже една майка, която е загубила сина си", каза пред Mediapool опечалената Мирела Руци, която отива да живее в Гърция от родния Кюстендил преди повече от 20 години.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм