Китай и САЩ са едни от страните с най-многобройно население, а също и най-големи икономики в света. Консумацията на бира в тези държави също е висока, пише Darik Business Review.

Но на човек от населението Щатите се нареждат след България по консумация на пиво, докато Китай не попада в топ 20 в световен мащаб.

Малко известната история на шампанското

Кои са държавите, чиито граждани консумират най-много бира?

Данни на Kirin Holding сочат, че за 28-ма поредна година Чехия оглавява подреждането. Нейните граждани консумират рекордните 181.9 литра бира годишно, което е близо двойно повече спрямо Австрия и Полша, заемащи второ и трето място в подреждането.

Linkedin: Visual Capitalist

В челото се нареждат още Румъния, Германия и Естония, а Намибия изненадващо заема седмото място в класацията с 84.8 литра на глава от населението годишно. 

“Галъп”: 40% от хората между 15 и 29 години пушат цигари всеки ден

Топ 10 се допълва от Литва, Словакия и Ирландия, докато България заема 16-то място с 76 литра бира годишно средно на глава от населението.

Пред нас са още Испания, Габон, Конго, Финландия и Латвия, а след нас са държави, като САЩ, Хърватия, Австралия и Словения.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм