Квартет Белканто и  берковската духова музика представят албум „Възрожденский”
Посвещава се на 3 МАРТ - 145 години от освобождението на БЪЛГАРИЯ и 146 години от освобождението на Плевен

Българският народ, с богата на превратности хилядолетна история е орисан непрекъснато да започва отначало и пак отначало, с надежда за по-добро, с вяра в бъдещето. Възрожденският дух у нас, българите е дълбоко вкоренен, генетично. В критични исторически моменти този дух ни е запазил и съхранил. Последните 33 години /Христовата възраст в поредното ни прераждане/, с непрекъснатата борба между статуквото и промяната, оголиха за пореден път полето на необходимото българско възраждане.  „Боят настана” отдавна не е военен марш – тази песен е метафора за необходимата промяна у всеки, която да доведе до желаното по-добро общество. С почтени, достойни и честни социално-политически отношения. Със здрава и стабилна държава.
В Албум „Възрожденский” сме подбрали 12 патриотични песни, поднесени по нестандартен начин. С нови аранжименти за Берковската Духова Музика и Квартет Белканто.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм