Най-високата жена в света летя със самолет за първи път, след като авиокомпанията премахна шест икономични места, за да я настани. Румейса Гелги, която е висока 230 см, беше обявена за най-високата жена в света от Световните рекорди на Гинес миналата година. 

Трима са загинали при самолетната катастрофа в езерото Виктория

Турските авиолинии адаптираха един от своите самолети, за да й позволят да пътува до Сан Франциско през септември, като премахнаха шест седалки и ги замениха със специална носилка, за да пътува по време на 13-часовия полет, съобщи MailOnline.

24-годишната Гелги никога досега не е можела да пътува със самолет, поради ръста си, причинен от състояние, наречено Синдром на Уивър, което причинява свръхрастеж на костите, наред с други неща. Дори като дете тя е била твърде голяма, за да се побере на седалките в самолета.

Американка роди на височина от 10 000 метра

Поради състоянието си, тя обикновено използва инвалидна количка или проходилка, за да се придвижва. Гелги сподели поредица от снимки по време на пътуването и каза, че това е било едно „безупречно пътуване от началото до края“.

Това беше първият ми полет, но със сигурност няма да е последният. Отсега нататък ще летя до различни части на света с @turkishairlines. Благодаря от сърце на всеки един човек, участвал в моето пътуване", написа тя.

Защо високите температури затрудняват излитането на самолетите

Гелги пътува до Калифорния, за да прекара известно време в развитие на кариерата си в разработването на софтуер и работа със Световните рекорди на Гинес.

Гелги спечели първия си световен рекорд на Гинес през 2014 г., когато беше призната за най-високата жива тийнейджърка в света, преди официално да стане най-високата жена в света през 2021 г.

Тя също така държи рекорда като жена с най-големи ръце, най-дълъг пръст и най-дълъг гръбнак в света.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм