Повече от 15 полицаи са били убити снощи при серията от нападения в южния руски регион Дагестан, съобщиха руските информационни агенции, цитирани от Ройтерс и БТА. Имало е и цивилни жертви. 

Петима въоръжени мъже, които са били сред нападателите, са били убити, казаха още руските информационни агенции, като се позоваха на Националния антитерористичен комитет на Русия, предаде Ройтерс.

Нападенията бяха извършени в столицата на руската република Дагестан, Махачкала, и в крайбрежния град Дербент.

Дагестан е руски регион с преобладаващо мюсюлманско население, съседен на Чечения, който също така се намира близо до Грузия и Азербайджан.

Следственият комитет на Русия заяви, че е започнал наказателно разследване за "терористичен акт", без да дава повече подробности.

Министерството на вътрешните работи, цитирано от руските информационни агенции, заяви, че четирима въоръжени лица са били застреляни по време на атаките. Местен служител посочи, че още един нападател е бил убит по време на престрелка в църква в дагестанската столица Махачкала, където е бил убит и православен свещеник.

Ръководителят на регионалното правителство на Дагестан обеща строги наказания за "всички сили, които стоят зад тези отвратителни действия".