Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на снегопочистването. Всички машини, които ще осигуряват зимното поддържане, са в изправност, съобщиха от администрацията. 

„КМД“ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, включително кварталите „Горни Воден“ и „Долни Воден“

„ЕР - 2009“ ще поддържа почистването на планинските райони,, а "Пътно почистване“ ще поддържа равнинните райони включително и пътят от квартал "Горни Воден" до манастира "Свети Свети Кирик и Юлита“ и пътя да манастира „Света Петка“.

Осигурени са необходимото количество сол и пясък, като при необходимост общината има готовност за закупуването на допълнително. 

Населените места в общината са приоритет на кметовете и кметските наместници, които са създали необходимата организация за почистването на пътната мрежа. Основните пътни артерии: Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово, се поддържат от Районната пътна служба.

Предвидени са достатъчно средства за почистване и поддържане на общинската пътна мрежа. Ако е необходимо ще се търсят допълнителни такива от Държавния бюджет. През изминалите години почистващите фирми са срещали трудност при снегопочистването и опесъчаването на тесните и стръмни улици поради множеството паркирани автомобили. В тази връзка, община Асеновград се обръща към гражданите с апел да не оставят колите си на улицата при такива метеорологични условия.