Девет души са задържани при специализираната полицейска операция, която започна вчера на територията на област Пазарджик. При тях са установени притежание на високорискови наркотични вещества, употреба на моторни превозни средства под въздействието на алкохол, наркотични вещества или дерегистрирани МПС-та, извършители на кражби, незаконно съхранение на акцизни стоки без бандерол, съобщават от Областната дирекция на МВР.

С цел превенция срещу купуването на гласове са проверени питейни и увеселителни заведения, заложни къщи и търговски обекти. До момента не са установени нарушения.

Образувани са 20 досъдебни производства за установени различни видове престъпления. На територията на Пазарджик и областта са проверени стотици автомобили, има съставени актове и фишове. В рамките на акцията е задържан и извършил на стрелба по куче с въздушна пушка на територията на Лесичово.

Акцията, разпоредена от главния секретар на МВР и свързана с противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, пътната безопасност, превенция на правонарушенията свързани и избирателните права на гражданите, продължава.