Токио ще разшири санкциите си срещу Москва във връзка със ситуацията около Украйна. Това съобщи информационна агенция Киодо, като се позова на правителствени източници.

По тяхна информация новите ограничения ще бъдат наложени на около 100 лица и организации, "участващи в избягването на санкциите" срещу Русия, както и на 80 организации, "свързани с военните".

САЩ и ЕС подготвят санкции срещу членове на правителството на Беларус

Японската страна неведнъж е отбелязвала, че нейното председателство на Г-7 ще се съсредоточи върху ограничителните мерки срещу Русия и подкрепата за Украйна. Генадий Овечко, руски шарже д'афер в Япония, в интервю за ТАСС по-рано определи позицията на Токио по отношение на Украйна като деструктивна, като отбеляза, че тя е довела до спад в двустранното търговско и инвестиционно сътрудничество.

Зелен(ск)ите хълмове на Африка

Санкциите на Япония, които бяха наложени на няколко етапа заради ситуацията в Украйна, вече са засегнали около 1000 души и около 100 организации от Русия. Освен това са замразени активите на Алфа банк, ВТБ, Новикомбанк, Банка Откритие, Промсвязбанк, Банка Россия, Сбербанк, Совкомбанк и около 40 други организации и компании. Япония също одобри списък със забранени за износ стоки и технологии, който вече включва около 800 позиции. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм