Преди концерта на 2 юни  на Симфониета Враца се срещам със знамения  пианист и композитор  Антони Дончев. Той ще бъде солист в коцерта, наречен „Класикал Импро“ от 19 ч. във Враца.

Негови партньори на подиума са  Бениамин Шмид, Георг Брайншмид, с които българският музикант се познава от близо 15 г., и има ползотворно сътрудничество.

 Световноизвестният цигулар, с впечатляваща творчески път като солист на най-престижните оркестри и сцени по света - Бениамин Шмид, виенският възпитаник, контрабасист и композитор с кариера в състава на Виенската филхармония - Георг Брайншмид и брилянтният пианист, и композитор, добре познат на пубиката - Антони Дончев и Симфониета Враца- това са музикантите , които ще зарадват врачанската публика.

Диригент  ще бъде Христо Павлов, който днес бе награден с Наградата на Враца в областта на културата на специалната тържествена сесия, която по традиция на 1 юни отличава граждани със заслуги към Враца. 

В програмата на „Класикал ипро“ са включени великолепни произведения на Георг Брайншмид, Антони Дончев, Дюк Елингтън, включително и премиерна за България творба.

"Благословен съм от висшата сила, която ми дава възможност да правя това, което най-много обичам, без да правя компромиси!", каза за слушателите на Дарик Враца А.Дончев. Чуйте още в прикачения звуков файл:

Овациите и шумъг, които се чуват в записа, са от състава на Симфониета Враца, които днес бяха наградени с Отличието „Наградата на Враца за 2023 година“ за принос в областта на културата.

Концертът е на 2 юни от 19 ч. в Градската концертна зала.

Билетите са в продажба в Билетен център "Гъбката" (до х-л "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060. 

"Класикал Ипро" със световни, първокласни солисти, разкошен звук и музика, която забавлява и вълнува!