Необходима е остра реакция от българска страна във връзка със случилото се вчера на българо-македонската граница, включително да се постави въпросът за ново вето на РСМ. Това заяви един от задържаните - Ангел Георгиев от „Възраждане“, който беше глобен и осъден и на когото е наложена забрана да посещава Северна Македония в следващите три години.

Македонският вътрешен министър: Полицията на РСМ беше пример за европейско поведение

На пресконференция Георгиев разказа, че той и още двама българи са били бити, отрече твърденията, че са обиждали граничните полицаи,  че не са изпълнили разпорежданията им и определи процеса срещу тях като фарс. Обидите са идвали от друго лице, каза още той и изрази съмнение, че това може да е направено нарочно. Георгиев заяви, че не са получили реална подкрепа от официалните институции на българската държава и добави, че ще поиска среща с тях. Той определи РСМ като „нереформирана държава“ и като такава, според него, няма място в ЕС. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм