Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи вчерашните действията на силите на реда на граничния пункт с България като пример как действа една европейска полиция, предаде БГНЕС.

Демерджиев за РСМ: Подобно поведение е неприемливо, провокациите са излишни

Вчера в продължение на целия ден ГКПП Гюешево-Деве Баир на практика бе затворен, а стотици желаещи да преминат границата, за да се поклонят пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие бяха малтретирани. Срещу трима от тях има забрана за влизане в РСМ за три години. Те са глобени с по 300 евро и са им взети "800 евро за съдебни разходи". Според техния адвокат те са били и бити от македонските гранични полицаи.

Йотова: Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз

"Искам да поздравя и да отдам признанието си за професионализма и отдадеността на всички части на МВР за изключително добре свършената оперативна работа при гарантирането на сигурността при честването на рождения ден на Гоце Делчев", каза Спасовски и подчерта: Както пред гроба на великия Гоце в храма "Св. Спас", така и на граничните пунктове, македонската полиция бе на висота на своите задачи и успешно се справи с това събитие от най-висша степен от гледна точка на сигурността - класически пример как действа една полиция от европейско ниво".

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив

Спасовски "благодари на гражданите, медиите и новинарите, които са проявили разбиране и по възможно най-професионалния начин са допринесли за достойно честване на великия Гоце Делчев".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм