Реакцията на партията относно сближаване с БСП е изключително остра. Те са наши идеологически противници. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„С БСП имаме идеологически различия, не искам да ги обиждам“, подчерта Борисов и в същото време добави, че „БСП са много по-система партия от ПП, които са ляво либерали“.

Той призова Христо Иванов предварително да кажи дали ще се коалира отново с БСП.

Играта “искал, но не успял” преди изборите, или защо крахът на парламента е победа за всички

„Представям си как Христо Иванов и Асен Василев се събират да правят бюджет, тъй като са толкова различни като политически субекти“, каза още Борисов.

Той припомни, че близо 5 млрд. лв. са взети директно от джобовете на българина по време на управлението на „Продължаваме промяната“. „И по-точно през резервоарите на колите на българите… Истината винаги излиза наяве каквато и да е“, каза Борисов.

Кметът е малко по-деликатна работа от другите длъжности. Той трябва да бъде консенсусна, защото трябва да работи със съветниците, заяви лидерът на ГЕРБ. "Всеки трябва да бъде сигурен, че ние сме най-честните и най-прозрачните", добави той.

Кого обслужват и на кого вредят изборните правила в България

Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров, защото не може да се справи с проблемите на града под тепетата.

Лидерът на ГЕРБ коментира и евентуалното обедниение между ПП и ДБ. Те се обединяват, защото знаят, че са по-слаби от нас, а са по-слаби, защото управляват лошо, добави Борисов.

"Повече лъжи няма да толерирам", категоричен е той.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм