МВР ще дари три генератора за КПП-ове с Македония, за да няма вече проблеми, свързани с токови удари и блокиране на системите. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев след като отдаде почит на паметника на Гоце Делчев в Скопие. Сутринта той потвърди, че има спрени българи на границата с РСМ, както и че има списък с имена на български граждани, които няма да бъдат допускани, но по думите му, той не е голям.

Йотова: Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз

Ангел Джамбазки от ВМРО и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов не са стигнали до границата, каза още Демерджиев. Той обясни, че е разговарял с тях и изрично е помолил да останат в България. Дошли сме да отдадем почит на паметта на един Апостол, а не да правим провокации, подчерта той.

Ще бъде назначена охрана на пребития в Охрид Християн Пендиков, когато бъде изписан от ВМА, съобщи още министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Състоянието му е добро и е пред изписване, допълни министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. 

Вашингтон призова София и Скопие да спрат с ескалацията

Пприпомняме, че Пендиков бе нападнат и жестоко пребит на 19-ти януари в Охрид. Според прокуратурата в Охрид Пендиков е пребит, защото открито е заявил своята българска етническа принадлежност. В момента Християн Пендиков се намира на лечение във ВМА в София

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм