На 13 юли гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Андрияна Петкова – изпълнителен директор на стриминг-платформа и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, госпожа Петкова представи накратко съдържанието на стриминг-платформата „7 Артс”, като уточни, че то „не се намира, а се селектира”. Най-много гледания имат класическите български филми.

Андрияна Петкова 

Има и богато детско съдържание, както и подкаст. Платформата работи с държавни институции (театри, опери) и мнението на гостенката е, че те трябва да инвестират повече във видео заснемане. Засегна се и темата за авторското право и за бъдещето на стриминг-услугите, особено в новата среда, доминирана от виртуалната реалност и метавселената.

Във втората част на предаването по телефона от Лондон се включи американския финансист Лари Бийл. Там той участва в среща, посветена на модели за инвестиции в социалния сектор. В присъствието на 75 благотворителни организации от цял свят са сформирани работни групи, които да дискутират нови програми, базирани на съизмерими резултати.

Лари Бийл

Приоритетно ще бъдат финансирани проекти в образованието, здравеопазването и социалната сфера. Регионите с най-висок приоритет са Африка и Азия. Европа (където се намира и България) е на последно място, но мисията на господин Бийл е да привлече интерес към нашата страна.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри-триото Lady Antebellum от албума „Need You Now”.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в сряда (27 юли) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм