Тихомир Янакиев и Росен Деспов се изправиха пред жителите на гр. Черноморец , за да споделят извършеното през изминалия мандат, идеите за следващия и да поискат отново тяхното доверие.

Янакиев и Деспов открито пред хората от Черноморец за свършеното и предстоящото

Росен Деспов отчете какво е постигнал за последните четири години като кмет на това чудесно градче.

Обещаната автоспирка е изпълнена. Направена е една цяла улица и ремонт на няколко по-малки. Реновирани са обществени пространства, направен е ремонт на една зала в читалището, където тренират каратеките. Подменена е дограмата на читалище "Димо Николов 1908". Няма я вече шахтата, която наводняваше плажа с фекални води. Вече има един нов парк до морето, има фитнес на открито, нови пейки.

Янакиев и Деспов открито пред хората от Черноморец за свършеното и предстоящото

Росен Деспов разкри тайната на успеха как се изпълняват проекти с малък бюджет - премахнал е посредниците при изпълнението на всички дейности и е натоварил общинските служители да вършат работата. И с малкото хора, които работят в кметството, той е постигнал всичко това, и то с минимум средства. Вместо да наема, той купи вишка, която се изплати за две години, например. С нея се поставят и премахват всички украси в Черноморец и Созопол, чистят се клони на дървета, поправят се осветителни тела.  

Янакиев и Деспов открито пред хората от Черноморец за свършеното и предстоящото

Кметът на Черноморец знае, че има още нерешени проблеми, за това иска доверието на своите съграждани за още 4 години.

Повечето от проблемите, които вълнуват хората, обаче не могат да се решат само от кметовете на града и на общината. Такъв е ремонтът на моста.

Тихомир Янакиев сподели, че вече има уверението на министъра на МРРБ, че е избран изпълнител и след изборите ремонтът ще започне. „А ако отново това не се случи, аз лично ще поведа протест и ще изляза с хората, ще затворим пътя, докато не ни чуят най-накрая", обеща Янакиев.

Хората питаха и за плажа в Черноморец – проблем, създаден от строежа на пристанището. Хората в залата припомниха, че при общественото обсъждане проектът е бил различен.

За пореден път Тихомир Янакиев обясни, че решение за този проблем ще се вземе след като се обобщи мнението на всички специалисти. Хората в залата попитаха дали драгирането на дъното е подходящ метод, както им е казал един от другите кандидат-кметове.

„Не, не е. Не само, че не е подходящ заради специалния режим, при който се транспортират и депонират драгажните маси. Не само заради това, че това е метод, при който се нарушава морската флора и фауна.  А защото това е дейност, която се изпълнява от „Пристанищна инфраструктура" и се контролира от РИОСВ.  Ако инспекцията разреши, „Пристанищна инфраструктура" прави търг и избира фирма-изпълнител. Няма как общината да купува драга и да прави това сама, както са им обещали други кандидати за кметове". Това обясни Тихомир Янакиев.

Имаше и идея кметът да поиска централният плаж на Черноморец да стане общински и Янакиев заяви, че е съгласен с нея." Така ще можем да го поддържаме. Сега не можем, защото е държавен", аргументира се той.  

Имаше и друга идея – гр. Черноморец да си върне старото име – Свети Никола. Това обаче може да стане само с референдум и ако жителите на града го поискат, Тихомир Янакиев обеща да ги подкрепи.

„Вярвам, че ще ни подкрепите с № 68 – за кмет на общината, за кмет на населено място и за общински съветници.  В нашата листа има петима представители на Черноморец – Стилияна Николова, Станислав Стамов, Стамат Стамов, Иван Деспов и Ружди Мустафа. За всеки от тях може да се гласува и с преференция", заяви Тихомир Янакиев.

Жителите на Черноморец изпратиха кандидатите за кметове на общината и на града, както и кандидатите за общински съветници с овации и се насладиха на фолклорния концерт, подарен им от тях.    

Купуването и продаването на гласове е престъпление!