Американската състезателка по артистично плуване Анита Алварес едва не се удави, след като загуби съзнание в басейна по време на финала на соло на Световното първенство по плувни спортове в Будапеща.

Старши треньорът на САЩ Андреа Фуентес се хвърлила да спаси Алварес, която потънала на дъното на басейна и не дишала, след като загубила съзнание в края на съчетанието й по време на финала в соловите изпълнения в сряда. „Всички бяхме изплашени до смърт. Трябваше да скоча, защото спасителите не го сториха“, сподели Фуентес, цитирана от испанския вестник Marca.

Снимка: БГНЕС

Треньорката, която не била в плувно облекло, а по къси панталони и тениска, се гмурнала до дъното на басейна и извела Алварес на повърхността, преди да й бъде оказана помощ.

"Анита вече е по-добре. Честно казано, доста ни изплаши. Скочих във водата, защото видях, че нито един спасител не скача. Малко се уплаших, защото тя не дишаше, но сега е добре. Трябва да си почине", каза Фуентес, цитирана от "Марка".

Алварес била изведена на носилка до медицинския център на басейна, като нейни съотборници и фенове изглеждали шокирани, някои не сдържали сълзите си.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм