“Последната дума, която мога да използвам за управляващите ни, е “независими”. Иначе исторически, обявяването на независимостта на България е един естествен процес, който завършва историческата трансформация на страна до независима държава.”

"Голямото жури" - Алексей Лазаров, Светла Енчева, Красимира Хаджииванова и Александър Шпатов

Путин си запали къщурката. Задава се безпощаден бунт

Това заяви пред Дарик радио писателят Александър Шпатов.

“Ако България не беше в ЕС, щеше да бъде в позицията на Молдова, която е много по-заплашена от руско нападение, ако Украйна не бъде в състояние да я спре. Казвайки “не” на Вашингтон и Брюксел, България рискува да се озове абсолютно беззащитна пред поредния международен хулиган, тип Путин”, каза главният редактор на в-к “Капитал”, Алексей Лазаров.

Новият пакет от санкции на ЕС срещу Русия ще засяга цените на петрола и киберсигурността

“ЕС и НАТО са гарант за българската национална сигурност, но ние трябва да правим много повече за собствената си сигурност, отколкото правим в момента”, допълни той.

“Българите се притесняват от опасността от западно колонизиране, но ние вече сме колонизирани и няма какво да направим. Толкова за независимостта”, категорична бе социологът и журналист Светла Енчева.

Русия ще започне гласуване за анексиране в украинските региони

“Ние имаме най-независимия президент – от него нищо не зависи. Пределно ясно е колко му е на сърце Русия, затова и не присъстваше вчера на събитията по повод празника на Съединението на България – за да избегне неудобните въпроси”, остро разкритикува Радев блогърът и съосновател на “Майко мила” Красимира Хаджииванова.

Целия разговор с "Голямото жури" чуйте във видеото.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм