Дискусията за службите се води в Народното събрание и тя трябва да е силно експертна, заяви още премиерът Николай Денков пред журналисти. Във връзка с усилията на кабинета за приемането ни в Шенген той добави, че всеки ден се водят разговори, но те невинаги се обявяват. Министър-председателят коментира и експулсирането на свещеници от Руската православна църква от България. 

Има доклад на ДАНС, който показва, че експулсираните свещеници от Руската православна църква извършват действия, които не съответстват на техния статут, заяви Николай Денков.

Той добави, че ще се радва на подкрепа от всяка политическа сила, за да се изпълни програмата на правителството , във връзка с думите на Бойко Борисов, че ДПС фактически са част от "некоалицията".

В отговор на критиките президента Румен Радев, че правителството не прави достатъчно, за да убеди Австрия и Нидерландия за приемането ни в Шенген и след като държавният глава окуражи кабинета да действа по-активно в тази посока, Денков заяви, че в това изказване няма абсолютно никаква основа.

Денков добави още, че вчера се е срещнал с представители на хотелиерите и ресторантьорите като разговорът е преминал в плоскостта как да се изсветли сектора, защото по думите му, тези, които работят по правилата, плащат данъците и осигуровките си, се оказват ощетени.

Напоследък президентът Румен Радев много често казва неща, които не са верни, това заяви премиерът Николай Денков в отговор на обвиненията в поста на президента за подмяна на историята ни. Искам да служа на България и да помогна страната ни да се развие като нормална европейска държава, подчерта той във връзка с  казаното от вицепрезидента Илиана Йотова относно службите. 

В отговор на вицепрезидента Йотова министър-председателят каза, че иска да служи на България и да помогне страната ни да се развие като нормална европейска държава.

По думите му важно е първо експертите да подредят своите аргументи, и идва след това ще бъде взето политическото решение.

"Преди 115 години е постигната най-висшата мечта и цел на българските възрожденци". Това каза премиерът Николай Денков по време на церемонията по повод днешния празник в София, която се проведе пред Паметника на Независимостта в столицата.

Според него има три урока, които трябва да помним от историческите събития, първият е, че когато българите се обединят около общи цели, нищо не може да ги спре.

Второто е, че някои от най-големите успехи могат да бъдат постигнати без кръв, само с дипломация.

Третият урок е, че ако искаме да успеем, вместо да си съперничим с нашите съседи, можем да работим заедно, така че всички да вървим напред.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм