Шофьор е задържан след агресия на пътя в Пловдив, съобщават от полицията. Около 15 ч. в понеделник жена се оплакала във Второ РУ, че докато изчаквала с автомобила си на червен светофар на кръстовището между бул. „Шести септември“ и ул. „Владивосток“, непознат слязъл от колата си и започнал да я обижда и заплашва. Освен вербално, мъжът атакувал с удари и страничното стъкло на потърпевшата. При последвалата незабавна проверка е установен агресивният мъж – 47-годишен пловдивчанин. Той е арестуван за едно денонощие.

Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

При друг пътен инцидент в Пловдив е загинала възрастна пешеходка. Произшествието е станало на бул. „България“ в квартал „Захарна фабрика“. Лек автомобил „Мерцедес“ отнел предимството и блъснал пресичащата на пешеходна пътека 79-годишна жена. Тя е откарана в болница в тежко състояние, но по-късно е починала, съобщиха от лечебното заведение. Колата управлявал 45-годишен мъж, чиито проби за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство в сектор „Разследване на престъпления по транспорта“.