Адалберт Ферев е избран за председател на Общинския съвет в Доспат, информират от Общинската администрация. Ферев оглавява за пореден мандат местния парламент в Доспат. Новоизбраните общински съветници и кметът на общината Елин Радев, който също встъпва в пореден мандат,  положиха клетва на първото тържествено заседание на Съвета. 

Кметът и председателят на Общинския съвет са от ГЕРБ.  В новия състав на Общинския съвет ГЕРБ губи тоталното си мнозинство от предишния мандат, когато всички общински съветници бяха от дясната партия. В сегашния местен парламент ГЕРБ има мнозинство от 8 съветници от общо 13 мандата. 

В Девин новият председател на Общинския съвет е Карамфил Каров. Той е общински председател на ДПС и е избран с листата на Местната коалиция "БСП за България и Движението за права и свободи", от която формация е и кметът Здравко Иванов, избран за втори мандат на поста. 

Каров вече е бил начело на Общинския съвет в периода 2009 - 2011 година. Сформираната коалиция за втори мандат има пълно мнозинство от 10 съветника. В Съвета влизат още 7 представители на ГЕРБ. 

В Борино начело на местният парламент си остава  Сейди Шерифов от ДПС, избран с пълно мнозинство. Движението има общо 10 общински съветници, като в Общински съвет - Борино влиза само още един - представител на ГЕРБ. Кметът Мустафа Караахмед беше и единствен претендент за поста и вече официално встъпи в третия си мандат.