Нова рубрика, специално за Сладки приказки с 9 месеца в Дарик - ,,Какво донесе Щъркелът‘‘. Всеки месец  споделяме колко бебета са се родили предходния месец в най-голямата и най-стара специализирана акушеро-гинекологична болница в България – Майчин дом. През май са се родили 251 бебета, от които – внимание – 7 двойки близнаци и 1 тройка тризнаци. Впрочем месец май се оказва плодороден като цяло, защото и миналата година по същото време числата са идентични – дори на близнаците и тризнаците. 

Любопитно е да ви споделим, че медията отбелязва ръст в броя на татковците, които посещават безплатните ни лекции за родители на живо. Ето, например, миналия ден, проведохме тренировъчен урок на тема Първите грижи за бебето. И освен с бъдещи майки, залата бе пълна и с татковци, но най-голямата изненада за нас се оказа фактът, че именно те задаваха въпроси на акушерката. Равносметката е, че родителите стават все по-осъзнати, любопитни и търсещи достоверна информация относно появата и отглеждането на децата им.

Нещо ново, което предстои на 20 юли е едно специално събитие - курс за баби - грижи за бебето и хранене, ще бъде на живо и до дни ще обявим всички подробности в нашите канали. Сигурно знаеш, че вече майчинството вече ще може да се ползва от бабите и дядовците на детето, така че нашата инициатива идва точно навреме. Правителството прие промени в Наредбата за работното време, почивките и отпуските, с които се регламентира редът за прехвърляне на отпуск, поради бременност и раждане, след навършване на 6-месечна възраст на детето на един от родителите на майката или на бащата.

Предстои нов брой, посветен на семейството, поколенията, дълголетието и любовта в семейството.