56-годишен мъж е загинал при пожар в къща в село Оряховец, общ. Баните. Сигнал за пожара е подаден на тел. 112 вчера сутринта в 08:48 часа. На мястото на инцидента е изпратен екип на местната пожарна служба. След потушаване на огъня в помещението е установено безжизненото тяло на мъжа. Нанесени са материални щети: опушени стени 100 кв. м и унищожено домашно имущество. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

В 05:46 часа тази сутрин на тел. 112 е получено съобщение за пожар в къща в село Проглед, общ. Чепеларе. Към мястото са изпратени два екипа на пожарната от Пампорово и Чепеларе. Огънят е погасен преди да обхване съседни сгради. Нанесени са материални щети, унищожена е 80 кв. м покривна конструкция. Няма пострадали хора. Огнеоборците своевременно са евакуирали 4-ма човека. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Паднала мълния е предизвикал пожар в селскостопанска сграда, намираща се в местността Кютюбурун в село Ерма река, общ. Златоград. Сигнал за произшествието е подаден на 07 май в 16:57 часа. Пламъците унищожили сградата и 150 кг. сено. Огънят е гасен от два екипа на пожарната в Златоград, оказана е помощ и от служители на държавното горско стопанство.