Правителството на САЩ проучва 510 съобщения за НЛО, което е над три пъти повече от броя в досието за 2021 г., съобщи Guardian. Докато много от тях се дължат на дронове или балони, стотици остават необяснени, според доклад, публикуван в четвъртък.

Твърденията за отвличане от извънземни най-често се дължат на сънища

В информацията за 2022 г. от директора на Националното разузнаване (DNI) се казва, че 247 „неидентифицирани аномални явления“ или съобщения за неидентифицирани въздушни явления (UAP) са били подадени от юни 2021 г., като стана ясно, че има записи за 144 наблюдения на подозрителни въздушни обекти.

Освен това, в доклада се посочва, че други 119 съобщения са били “заровени’ в стари записи от последните 17 години, но сега са били открити.

Повечето от новите сигнали идват от пилоти от флота и военновъздушните сили на САЩ, се казва в съобщението.

Отказ от пътуване и работа: Защо петък 13-и е “фатален”

От тях близо 200 имат „обикновени“ обяснения: балони, дронове или така наречените въздушни смущения, които включват птици, метеорологични явления и найлонови торбички във въздуха. Но други не са обяснени според некласифицираната версия на доклад, предоставен на Конгреса. Те са в центъра на проверките на Пентагона, американските разузнавателни агенции и НАСА поради опасения не че са извънземни космически кораби, а че са свързани с шпиониране от други страни.

Бивш командващ в Пентагона: Изгаряния, парализа и мозъчни увреждания след срещи на военни с НЛО

“Неидентифицираните въздушни явления продължават да представляват опасност за безопасността на полетите и представляват възможна заплаха за събиране на данни от противник“, се казва в доклада, като се има предвид събирането на разузнавателна информация.

В доклада се казва, че много от тези все още съобщения могат да произтичат от метеорологични явления, дефектни сензори или грешен анализ от хора.

Телескопът „Джеймс Уеб“ ще търси извънземен живот

„В много доклади липсват достатъчно подробни данни, за да се даде възможност за приписване на UAP“.

Докладът дойде след години на натиск от страна на Конгреса за военните и разузнавателната общност да приемат сериозно това, което преди се наричаше НЛО или неидентифицирани летящи обекти.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук