Бившият директор на Програмата за идентифициране на аерокосмически заплахи Луе Елизондо коментира публикувани документи за последствията от наблюдения на НЛО в ефира на Fox News. Оказва се, че срещите с тези обекти водят до изгаряния и мозъчни увреждания.

Разработената от Пентагона и скрита от обществеността Програма за разширено идентифициране на аерокосмически заплахи отдавна се занимава с изследване на НЛО.

Наскоро Агенцията за отбранително разузнаване публикува доклад от тази програма за НЛО, в който се посочва, наред с други неща, че правителството може да докаже случаи на хора, получили радиационни изгаряния, парализа и различни мозъчни увреждания в резултат на наблюдения на НЛО.

В доклада се казва също, че някои свидетели са изпитали "усещането за спиране на времето". Виждали са призраци и други същества. Като цяло докладът съдържа информация за 42 официални и 300 "неофициални" случая на неблагоприятни последици, каквото и да означава това.

Твърденията за отвличане от извънземни най-често се дължат на сънища

Луе Елизондо е бивш ръководител на Програмата за идентифициране на аерокосмически заплахи. Тя е посветена на разказите на хора, които са се срещнали с НЛО през 60-те години на миналия век, за това какво са видели и какви последици са изпитали.

"Това не са разкази на възрастни дами за мистериозни светлини в задния двор, а показания на преки военни свидетели: пилоти на изтребители и служители по сигурността, които лично са се сблъсквали с неидентифицирани въздушни явления, известни като НЛО", разказва той.

В някои случаи те са получили наранявания от медицинско естество, които могат да бъдат класифицирани като някакъв вид биологични ефекти, които тези хора никога не са изпитвали преди срещата си с НЛО.

В Световния ден на НЛО - любопитни факти за летящите обекти

"Участвал съм в тази програма и съм я управлявал дълго време и мога да кажа със сигурност, че всичко това е вярно. И сега, неспособно да устои на натиска от страна на Конгреса и на медиите, правителството най-накрая подходи към прозрачност по този въпрос, към споделяне на истината", продължава Елизондо. "На този етап - условно - можем да кажем, че зад всичко това може да стои някаква усъвършенствана технология".

Съществува и теория, че може да са замесени чуждестранни военни самолети.

На това Луе Елизондо отговаря: "Отдавна се занимаваме с това и ако някой предположи, че през 50-те години на миналия век Русия или Китай са имали технологията да летят със свръхзвукова скорост и да правят 90-градусови завои, това би било огромен провал в разузнаването на страната, по-голям от този на 11 септември 2001 г. Мисля, че е справедливо да се каже на този етап (без да навлизаме в подробности), че тук не става дума за някаква враждебна технология".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм